از دیدگاه دکتر ماکان آریا پارسا مدیریت کسب و کار در صنعت، مبحثی پر اهمیت و کاربردی به حساب می آید که روند انجام فعالیت های مختلف در یک کسب و کار حرفه ای را به صورت کامل متحول می سازد. همه علاقه مندان به دنیای صنعت و کسب و کار، باید به این مفهوم توجه ویژه ای داشته باشند. مدیریت کسب و کار نقش قابل توجهی را در یک سازمان ایفا می نماید. عدم توجه به این مسئله، موفقیت و میزان سود کسب شده توسط سازمان را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد.
مدیریت کسب و کار در صنعت عبارت است از به کار گیری ابزار های مدیریت متنوع برای بهبود وضعیت یک صنعت و کنترل اجزای مختلف آن. مسلما فعالیت در این زمینه به دانش و اطلاعات گسترده ای نیاز خواهد داشت. امروز ما قصد داریم تا چیستی و ویژگی های مدیریت Mba صنعتی را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد مدیریت کسب و کار در حوزه های مختلف صنعت هستید، با ما در ادامه همراه شوید.
تعریف مدیریت کسب و کار در صنعت
بیایید کارمان را با بررسی دقیق چیستی مدیریت کسب و کار در صنعت شروع کنیم. به صورت کلی، مفاهیم پر اهمیت زیادی در دنیای کسب و کار مطرح می شود. هر کدام از این مفاهیم، به نحوی خاص روند انجام فعالیت های مختلف را تحت تاثیر خود قرار می دهند. به زبان ساده، مدیریت کسب و کار یعنی استفاده از ابزار های مختلف برای کنترل یک مجموعه و رسیدن به نتیجه مطلوب. توسعه مدیریت در صنعت می تواند یک مبحث پیچیده به حساب بیاید. چرا که صنایع یک قسمت نداشته و معمولا از چندین قسمت مختلف تشکیل شده اند.
طی روند مدیریت کسب و کار و صنعت، کارشناسان همواره باید به متغیر های گسترده ای توجه داشته باشند. طبق نظر دکتر ماکان آریا پارسا این حوزه کاری می تواند سرعت پیشرفت و مسیر موفقیت یک صنعت خاص را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. همین مسئله هم باعث شده تا توجه به آن اهمیت زیادی پیدا کند. پروسه مدیریت کسب و کار در صنعت می تواند دسته بندی های زیادی داشته باشد. صنایعی همچون ساختمان سازی، کشاورزی و تولید قطعات مختلف از جمله مهم ترین مواردی به حساب می آیند که به این مفهوم نیاز دارند. یادگیری مباحث مربوط به مدیریت Mba صنعتی هم کار خیلی راحتی نیست. برای یادگیری کامل همه این مفاهیم شما باید ذهن خلاقی داشته باشید تا برای دنبال کردن این پروسه، با مشکلی مواجه نشوید.
اهمیت شرکت در دوره مدیریت Mba صنعتی
همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله پر اهمیت اشاره کردیم، مدیریت کسب و کار در صنعت می تواند روند انجام فعالیت های مختلف در یک کسب و کار را به صورت مستقیم تحت تاثیر خود قرار دهد. بر باور دکتر ماکان آریا پارسا کارشناسانی که در این زمینه فعالیت می کنند، با مفهوم پیاده سازی طرح های صنعتی در محیط سازمانی خیلی راحت تر آشنا می شوند. با این کار شما برنامه ریزی و انجام عملیات های صنعتی را خیلی راحت تر درک می کنید. این مسئله شاید در نگاه اول اهمیت زیادی نداشته باشد اما برای کسب و کار هایی که با صنایع مختلف در ارتباط هستند، مهم است!
استفاده از مدیریت کسب و کار در صنعت به شما اجازه می دهد تا فعالیت های صنعتی و تولیدی را همزمان با فعالیت های اداری و سازمانی دنبال نمایید. این پروسه به گونه ای طراحی شده تا آمادگی مدیران برای کار با مفاهیم صنعتی را بالا ببرد. در محیط های خاصی همچون یک کارخانه یا تولیدی، نظم و آشنایی با اصول اهمیت زیادی دارد. اگر مدیران با اصول انجام فعالیت های مختلف آشنایی نداشته باشند، کل این پروسه با مشکلات جدی مواجه می شود. پس این مبحث می تواند سرعت پیشرفت و اتمام فعالیت های تجاری در یک کسب و کار را تحت تاثیر خود قرار دهد.
وظایف یک مدیر کسب و کار در صنعت چیست؟
حتما شما هم از خود می پرسید که وظایف مدیریت کسب و کار در صنعت چیست؟ از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا وظایف این مدیران را می توان از چند جهت مختلف مورد بررسی قرار داد. آنها در اولین مرحله باید نسبت به بهبود فرآیند و حذف مراحل اضافی اقدام نمایند. این مدیران باید بتوانند فرآیند های سازمانی را به صورت دقیق زیر ذره بین قرار دهند و تغییرات مورد نیاز را برای بهره وری سازمان به کار گیرند. جدا از این مسئله، مدیران کسب و کار می توانند برنامه کارمندان و کارگران را نیز تغییر دهند.
نظارت بر کارکنان و مدیریت ارتباطات آنها دیگر وظیفه این کارشناسان به حساب می آید. بدون بررسی وضعیت کارمندان و محدود سازی ارتباطات آنها، نمی توان نسبت به مدیریت کسب و کار در صنعت اقدام نمود. در یک سازمان هر شخصی یک سری مسئولیت های ویژه دارد. مدیرانی که در این زمینه فعالیت می کنند باید همه جوانب تولید یک کالا یا ارائه خدمات را بررسی کنند و از ایجاد مشکل جلوگیری نمایند. عدم توجه به این مسئله می تواند سازمان شما را با چالش های زیادی مواجه سازد. در نهایت، این مدیران با کنترل کیفیت و بررسی پروسه ساخت می توانند نسبت به عرضه کالا های با کیفیت و افزایش شهرت برند اقدام نمایند.
هزینه شرکت در دوره مدیریت کسب و کار در صنعت چقدر است؟
برای یادگیری مفاهیم مدیریت کسب و کار در صنعت شما باید در دوره های طراحی شده مخصوص این حوزه شرکت نمایید. اینجاست که کاربران با یک سوال مهم مواجه می شوند: هزینه شرکت در چنین دوره هایی چقدر است؟ در حال حاضر، نمی توان به صورت عمومی هزینه مورد نیاز برای شرکت در دوره های مخصوص مدیریت کسب و کار را مشخص نمود. مسلما این مفهوم اهمیت بالایی داشته و مدرسان زیادی هم در زمینه آموزش آن فعالیت می نمایند. زیاد بودن تعداد دوره های آموزشی و ناپایداری اقتصاد ایران باعث شده تا نتوان به صورت عمومی هزینه شرکت در این دوره ها را مشخص نمود.
در عوض، شما می توانید به عوامل موثر روی هزینه شرکت در دوره مدیریت کسب و کار در صنعت توجه داشته باشید. مد نظر قرار دادن این عوامل به شما اجازه می دهد تا در بهترین حالت ممکن برترین دوره را بیابید. داخلی یا خارجی بودن این دوره، اولین عاملی است که شما باید به آن توجه کنید. از دید دکتر ماکان آریا پارسا مسلما دوره های خارجی هزینه بالا تری دارند. سر فصل های دوره و کیفیت آن دیگر مفاهیمی هستند که می توانند قیمت شرکت در این جلسات آموزشی را تغییر دهند. در نهایت، شما باید به سابقه فعالیت و تخصص مدرس توجه داشته باشید.
این مطلب ادامه دارد…